Barnpassning

Barnpassning

Välkommen till barnvakt.se, din guide till att hitta precis rätt barnvakt för barnpassning. Vi rekommenderar myNanny och NannyPoppins som seriösa alternativ för professionell barnpassning.

Hitta barnpassning här

Med en trygg och säker barnpassning kan du lösa livspusslet

Familjer runt om i Sverige vill gärna ha professionell hjälp när de behöver barnpassning. Det är många som vill ha en professionell barnvakt. Anledningarna är många, men med barnpassning kan du som förälder få hjälp med att få ihop livspusslet och skapa en hållbar vardag.

Du får en trygg och säker barnvakt med professionell barnpassning. Här hittar du allt du behöver veta för att hitta en bra barnvakt för barnpassning.

Så hittar du en barnvakt för barnpassning

För att få en hög kvalité på din barnpassning kan du vända dig till någon av de två nämnda alternativen. De erbjuder barnpassning för alla åldrar. För att hitta en barnvakt så tar du först kontakt med ett av företagen. Då kommer du att få hjälp med allt som följer.

Barnpassningspecialisten kommer vilja vet hur ofta du behöver barnpassning och med vad du behöver hjälp med. Därefter så kan nästa steg i arbetet påbörjas, vilket är att hitta en barnvakt som kan möta ditt behov av barnpassning. Arbetet brukar ta ca två veckor fast kan gå snabbare än så. Du kommer att bli kontaktad när en matchning har gjorts.

För att de till att du har fått rätt barnvakt för din familjs barnpassningsbehov så går man sedan på en prova-på-träff. Dä kommer din familj och er skräddarsydda barnflicka att få träffas för första gången. Ni kan ställa frågor till varandra och känna av hur det känns.

Tvekar ni kring något efter mötet så tar ni kontakt med företaget. Ni kan alltid få en annan nanny ifall det inte kändes perfekt med matchningen. Vi kan säga att i de flesta fall så blir det en klockren matchning direkt.

Så rekryteras, utbildas & kontrolleras en barnvakt för barnpassning

Att få arbeta med barnpassning är inte lätt. För att få en tjänst som barnvakt måste man ta sig igenom ett par steg i urvalsprocessen. Som första steg blir man kallad till en intervju.

Under intervjun kommer rekryteraren att ställa frågor, ta reda på ens tidigare erfarenheter och hur man är som person. Därefter kan de få en känsla för om man kan passa in att arbeta som barnpassare.

För att få arbeta med barnpassning så ska man ha ett fläckfritt förflutet. Det görs därför en gedigen bakgrundskontroll av varje person som söker till att bli barnvakt. Detta innebär att företagen begär ett större utdrag ur belastningsregistret.

Som nästa steg måste man genomgå utbildningar och ta certifieringar för att få en tjänst inom barnpassning. Utbildningarna handlar om att man få lära sig om olycksfallshantering samt HLR (hjärt och lungräddning) för barn. Återigen ska det alltid vara säker barnpassning, därför är det viktigt att alla våra barnvakter har denna kunskapen och de praktiska färdigheterna.

Har man genomgått alla dessa stegen erbjuds man en tjänst inom barnpassning. Då får man en vit lön med en full försäkring.

Välj mellan flera flexibla upplägg kring barnpassning

Varje familj har sina rutiner och sitt schema att följa. För att kunna möta så många familjers behov i Sverige av barnpassning finns det tusentals barnvakter. Några kan hjälpa till på heltid, andra kanske någon gång då och då. Det finns därmed en mängder olika upplägg kring barnpassning. Det är bland annat möjligt att få barnpassning:

På heltid eller deltid — Många gånger så går ens arbetsschema inte ihop med förskolors scheman. Då kan man välja att ha barnpassning på antingen heltid eller deltid. Du får professionell hjälp av en barnvakt kontinuerligt. Hämtning och lämning  — För att minska vardagsstressen kan man som se till att man ar barnpassning där en barnflicka kan hämta och lämna barnen från och till skolan.

Sporadiska tillfällen:  När du inte vet i förväg hur ofta du behöver barnpassning kan man ha en barnvakt för sporadiska tillfällen. Övriga situationer:  Det är dag för ett stort event men barn kan tyvärr inte följa med. Då grå det att fixa med barnpassning för de tillfällena.

Vad kostar det med professionell barnpassning ?

Det blir lätt komplicerat att få tydlighet i priset för barnvakter. Problemet ligger i att varje företag har sina timpriser och skapar sina olika upplägg. Så för att göra det enkelt har myNnany och Nannypoppins gjort en enkel och tydlig modell.

Du kan få hjälp med barnpassning från 149 kr/timme. Timpriset är detsamma oavsett om det är under dagtid, kvällstid eller helg.

Något som är en stor fördel för er som vill ha professionell barnpassning är att RUT-avdraget finns. Det gör att man kan få upp till hälften å mycket billigare pris på barnpassningen, samtidigt som det håller en mycket hög nivå. Staten har gett föräldrar möjligheten att få upp till 50 000 kronor i avdrag per år om man väljer att ta hjälp av en anlitad barnvakt.

Vanliga frågor och svar om barnpassning

Kan jag få hjälp med barnpassning oavsett vart jag bor i Sverige? ja det kan du får. Organisationerna finns över hela Sverige. Flest barnvakter för barnpassning finns i storstäderna, men det är många familjer utspridda i Sverige som gärna vill ha professionell barnpassning. Jag behöver barnpassning för heltid, finns det? Absolut. Du kan få barnpassning för heltid, deltid, under kvällar och helger. Hör av dig så får du hjälp med att hitta en personlig barnvakt som kan hjälpa dig med barnpassning. Vad för utbildningar har barnvakterna gått för att få arbeta med barnpassning? Alla barnvakter har lärt sig om olycksfallshantering och HLR (hjärt- och lungräddning) för barn. Det är av största vikt att man har de livsviktiga praktiska färdigheterna för att kunna arbeta med barnpassning. Hur väljer ni ut en barnvakt för barnpassning till min familj? När vi handplockar en barnvakt för barnpassning så har man era krav och önskemål i åtanke, vilket ni nämner när ni tar kontakt. Han eller hon ska kunna hjälpa till de tider och dagar som ni behöver hjälp med barnpassning. Först berättar ni om ert behov. Därefter sker det en matchning. Sist kommer ni att få göra en prova-på-träff innan barnpassningen kör igång.

Därför ska du välja ett professionellt företag för barnpassning

Många funderar över vad som verkligen är fördelarna med professionell barnpassning. Man kanske har en granne som har möjlighet att hjälpa till ibland. Tar du hjälp av din granne går du miste om ett antal fördelar när man väljer en barnvakt via ett företag. Det är:

Fördel 1 : lätt att följa lagen —  Ni tar inget arbetsgivaransvar, redovisa kontrolluppgifter och sköta inbetalning av skatter & avgifter.

Fördel 2. Referenser, meriter & vit lön —  Barnvakter som arbetar med barnpassning får ovärderliga referenser och meriter. Dessutom har de en säker anställning.

Fördel 3: full försäkring —  Barnvakten är fullt försäkrad hos företaget.

Fördel 4: Olycksfallsutbildningar & Certifieringar —  För att få en tjänst inom barnpassning måste man ha gjort HLR för barn och olycksfallshantering. Det sker även certifieringar för att se till att barnvakten har goda kunskaper för att ta ansvar för era barn.

Fördel 5: coachning & stöd —  För att barnpassningen ska bli så bra som möjligt kommer barnvakten att kunna få stöd och coachning varje vardag från kl 09-19.

Fördel 6: Tillgång till en ersättare —  Om ens barnvakt få förhinder kan du alltid få en ersättare till barnpassningen.

Om barnvakt.se – din guide för barnpassning i Sverige

Barnvakt.se är ett samarbete mellan de branschledande organisationerna myNanny och NannyPoppins. Vi ger information om vart du kan hitta en barnvakt för barnpassning, oavsett vart i Sverige du befinner dig. Du får gärna kontakta någon av de två företagen om du har frågor eller funderingar kring barnpassning. Du kan alltid läsa på på deras hemsidor, så som NannyPoppins barnpassning.

Vill du veta mer om barnpassning?

Kom i kontakt med några av Sveriges mest etablerade barnpassningsföretag!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Professionell barnpassning
  • Personligt utvalda barnvakter
  • Gedigen bakgrundskontroll
  • Utbildade och vertifierade
  • Prova-på-träff
  • Upplägg anpassade efter din vardag