Nanny

Nanny

Välkommen till barnvakt.se, din guide till att hitta precis rätt nanny för din familj. Vi rekommenderar myNanny och NannyPoppins som seriösa alternativ för professionell barnpassning.

Hitta din nanny här

Med en nanny kan du få hjälp med att lösa livspusslet

Som förälder är det lätt att det blir stressigt i vardagen då det är mycket som ska hinnas med. Genom att ta hjälp kan man minska på stressen och få en mer hållbar vardag. Det är fler barnfamiljer som gärna tar hjälp av en professionell nanny och kan därmed få ihop livspusslet. Du kan få en nanny oavsett vart i Sverige du bor.

Att vända sig till en professionell barnpassningsverksamhet innebär också trygghet. Tar du hjälp av en person som officiellt är anlitad som nanny kan du vara säker på att han eller hon har dina barns trygghet och säkerhet som högsta prioritering. Här hittar du allt du behöver veta för att hitta en bra nanny nära dig.

Du hittar enkelt en nanny — gör såhär

För att få en handplockad nanny gör du följande steg. Börja med att ta kontakt med någon av de rekommenderade företagen för barnpassning. Då kommer du att få prata med en barnpassningsspecialist. Under samtalet så kan du berätta om din situation, hur ofta du gärna vill ha en nanny och om du har några särskilda preferenser kring din kommande barnvakt. När du har gjort detta hjälper organisationen dig med allt annat.

Efter samtalet kommer de att börja leta efter en nanny för din familjs behov. Vanligtvis tar det inte mer än två veckor att hitta någon. Ibland till och med snabbare än så. Du kommer att bli kontaktad när en nanny har valts ut.

Ni kommer sedan att göra en prova-på-träff med er handplockade nanny. Då får ni träffas för första gången, kunna ställa frågor till varandra och känna av hur det känns mellan er och er nanny. Skulle det vara så att matchningen inte känns helt hundra så säger man till. Det går såklart att hitta en annan barnflicka. Många gånger är det en perfekt matchning direkt!

Så rekryteras, utbildas & kontrolleras din nanny

Alla nannies har genomgått en noggrann rekryteringsprocess. Det är inte vem som helst som kan bli en nanny. Man blir först kallad till intervju varpå rekryteraren vill få en känsla om hur man är som person, fråga om ens tidigare erfarenheter mm. Tar man sig vidare från detta steget så kommer det att göras en ordentlig bakgrundskontroll.

Kontrollen innebär att man gör ett större utdrag ur belastningsregistret. Detta för att se till att man som nanny har ett fläckfritt förflutet. Som näst steg ska man gå utbildningar och ta ett antal certifieringar. Utbildningar inkluderar olycksfallshantering och HLR (hjärt oh lungräddning) för barn. Organisationerna ser till att alla nannies har de kunskaperna och praktiska färdigheterna för att kunna bli en säker och trygg barnvakt.

Välj mellan flera flexibla upplägg för en nanny

En nanny finns tillgängliga för din familjs behov. Det betyder att du kan få hjälp under dagtid, kvällstid, nattetid och till och med helger. Verksamheterna har tusentals barnvakter och ser till att hitta en nanny som uppfyller dina krav och kan hjälpa till när det behövs. Det finns tillgängliga barnvakter över hela Sverige.

Man kan välja mellan olika upplägg gällande sin nanny. Det finns nannies för:

Heltid eller deltid — Det kan vara ett lämpligt alternativ ifall man behöver mer regelbunden hjälp med barnpassning.

Hämtning och lämning — För att lösa livspusslet krävs det inte alltid jätte mycket hjälp. Hämtning och lämning från och till förskolan är ett mycket vanligt upplägg bland barnfamiljer över hela Sverige.

Sporadiska tillfällen — Du har svårt att VAB:a, kanske måste rycka in på jobbet. Vad det än är så kan du få en nanny för sporadiska tillfällen.

Övriga situationer — det finns andra tillfällen då man kan behöva en nanny. Till exempel så ska du och din partner iväg på ett event där barnen inte kan följa med. Eller så är det ett bröllop där barnen behöver stanna hemma. Då kan du ta hjälp av en nanny.

Vad kostar det med en professionell nanny?

Det kan bli komplicerat när man letar efter prisuppgifter för barnvakter i Sverige. Anledningarna kan bland annat vara att varje företa har sina egna upplägg och erbjudanden. Några har olika timpriser för olika tider på dygnet man behöver hjälp med barnpassningen. Exempelvis så kan timpriset vara högre under kvällen och nattetid.

De två rekommenderade organisationerna har alltid samma timpris oavsett tid på dygnet. Det är en enkel modell där timpriset är från 149 kr/timme. Du kan alltid ta kontakt för att få ett gratis prisförslag.

Med RUT-avdraget så kan du som förälder få 50 000 kr i avdrag per år om du väljer att ta hjälp av barnpassning via ett företag. Det innebär att är ni två föräldrar i ett hushåll så kan man få upp till 100 000 kronor i avdrag på ett år.

Vanliga frågor och svar om nanny och barnpassning

Kan jag fä välja min egna nanny? Du kommer att få berätta vid första samtalet med barnpassningsspecialisten ifall du har några preferenser gällande din kommande barnvakt. Sedan så kommer organisationen att handplocka en nanny för dig. Du har självklart valet att välja om du vill fortsätta med den utvalda nannyn för dig eller om du vill att de hittar en annan. Måste man gå på en prova-på-träff? Det är inget måste, men starkt rekommenderat! Vid träffen så får du lära känna er utvalda barnvakt. Du binder inte upp dig till något när du göra prova-på-träffen. Hur snabbt kan jag få hjälp utav en nanny? Det kan ta upp till två veckor för organisationen att hitta en nanny för din familj. Men kan gå snabbare än så. Du kommer att få ett meddelande när en nanny har handplockats för er familj. Kan jag få hjälp av en nanny oavsett vart jag bor i Sverige? ja det kan du! Barnpassningsverksamheterna har nannys över hela Sverige. Störst är dem i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, men det finns barnfamiljer över hela landet som gärna vill ha hjälp av en professionell nanny.

Därför ska du välja ett professionellt företag för nanny

Trygghet, säkerhet och hög kvalitet. Det är vad alla nannis hos de rekommenderade företagen erbjuder. Det finns fler fördelar med att vända sig till en professionell nanny, än att ta hjälp utav sin granne. Man kan sammanfatta dem som följande:

Fördel 1: Enkelt att följa lagen — Organisationen har arbetsgivaransvaret. De kommer redovisa kontrolluppgifter, sköta inbetalning av skatter & avgifter.

Fördel 2: Vit lön & goda referenser — Er barnvakt har säker anställning, så kallad vit lön, och goda referens för framtida arbeten.

Fördel 3: En full försäkring — Barnvakten är fullt försäkrad. Detta ifall en olycka skulle ske.

Fördel 4: Utbildningar & Certifieringar — Er barnvakt har genomgått livsviktiga utbildningar, så som HLR (hjärt- och lungräddning för barn) samt olycksfallshantering. Certifieringar tas också för att er nanny ska ha en hög kunskap om barnpassning.

Fördel 5: alltid coachning & stöd — Det är viktigt att barnvakten får växa i sin roll, och för det behöver man coachning och kunna fråga om råd för olika situationer. Våra barnvaktsspecialister är därför tillgängliga alla vardagar kl 09-19.

Fördel 6: Ersättare går alltid att få — Om er ordinarie nanny inte skulle kunna arbeta så går det att få en ersättare.

Om barnvakt.se – din guide till att hitta en trygg och säker nanny

Du kan allltid vända dig till barnvakt.se om du undrar något om barnpassning i Sverige och vart man kan hitta en trygg nanny. Barnvakt.se är ett samarbete mellan de branschledande organisationerna myNanny och NannyPoppins och startades för att underlätta för familjer att hitta riktigt bra barnvakter i Sverige.

Du kan ta direkt kontakt med de rekommenderade organisationerna och få ett gratis prisförslag och diskutera vad för upplägg som kan tänkas passa dig bäst.

Vill du veta mer om barnpassning?

Kom i kontakt med några av Sveriges mest etablerade barnpassningsföretag!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Professionell barnpassning
  • Personligt utvalda barnvakter
  • Gedigen bakgrundskontroll
  • Utbildade och vertifierade
  • Prova-på-träff
  • Upplägg anpassade efter din vardag