Barnvakt Göteborg

Barnvakt Göteborg

Välkommen till barnvakt.se, din guide till att hitta precis rätt barnvakt i Göteborg. Vi rekommenderar myNanny och NannyPoppins som seriösa alternativ för professionell barnpassning.

Hitta barnvakt i Göteborg här

Lös livspusslet och få en mer hållbar vardag med en barnvakt Göteborg

Du är inte ensam i Göteborg att leta efter en professionell barnvakt. Det har blivit väldigt vanligt bland barnfamiljer i Göteborg att göra detta. Anledningen är t.ex. för att få ihop vardag och livspussel, men också för att det är mer tryggt att anlita ett företag. När du tar hjälp av en professionell barnvakt Göteborg kan du alltid vara lugn.

Alla barnvakter är noggrant utvalda och har gått utbildningar och tagit certifieringar för att se till att dina barn är i säkra händer. Du kan med en barnvakt få en mer hållbar vardag genom att du får tid till att exempelvis träna direkt efter jobbet, eller få mer kvalitetstid med din partner. Här hittar du allt du behöver veta för att hitta en bra barnvakt i Göteborg.

Såhär gör du för att hitta en barnvakt i Göteborg

Till att börja med så kan du kontakta någon av de två rekommenderade företagen för barnpassning. Då kommer du att få kontakt med en som arbetar som barnpassningsspecialist. Du får då berätta om din situation, hur ofta du vill ha hjälp av en nanny och om du har några andra önskemål gällande din barnvakt Göteborg. Ett förslag på ett upplägg kommer att presenteras för dig.

Efter samtalet med en barnpassningsspecialist så kommer de att börja leta efter en barnvakt som passar ditt behov. När du söker efter en barnvakt Göteborg hos någon av de två alternativen, så kommer det alltid handplockas en nanny. Med andra ord så kan man beskriva det som att en nanny skräddarsys. Att hitta en nanny tar ca två veckor men kan ibland gå snabbare än så. Så fort det har hittats en matchning så meddelas ni.

Innan man kommer igång helt med sin barnvakt Göteborg så rekommenderas det att man gör en prova-på-träff. Det är en första träff med er utvalda nanny och ni kan ställa frågor, se hur ni känner inför barnvakten och hur barnet eller barnen känner för denna person. Ibland händer det att man inte känner att matchning blev helt perfekt. Kan vara på grund av att personkemin inte stämde överens. Då meddelar man att man gärna skulle vilja få en ny utvald nanny. Men det brukar bli en perfekt matchning redan från första början!

Så rekryteras, utbildas & kontrolleras en barnvakt Göteborg

Varje år så får de två företagen in tusentals ansökningar från personer som vill bli en nanny, men det är inte alla som väljs ut. Det är endast ett fåtal som blir erbjudna en tjänst. Rekryteringsprocessen går till så att man först blir kallad till en intervju. Där får rekryteraren ett tillfälle att se hur man är som person, fråga om ens tidigare erfarenheter kring barnpassning. Han eller hon kommer också att fråga om personen har några preferenser som nanny, t.ex om man gärna arbetar med att passa yngre barn eller äldre.

Om man tar sig vidare från intervjun kommer man till nästa steg där organisationen kommer att göra en gedigen bakgrundskontroll som innefattar ett utförligt utdrag ut belastningsregistret. Det är viktigt att man som barnvakt har ett fläckfritt förflutet då det stärker din roll som en trygg och säker barnvakt. Som nästa steg i processen kommer man behöva gå utbildningar och ta vissa certifieringar.

När det gäller att ta hand dom barn är det mycket viktigt att man är utbildad inom olycksfallshantering och HLR (hjärt och lungräddning) för barn. Därmed blir detta nästa steg i rekryteringsprocessen. Alla kandidater som har kommit vidare till detta steg måste gå dessa utbildningar. Förutom utbildningarna så ska de blivande barnvakterna också ta vissa certifieringar. Detta visar på att de har goda kunskaper om barnpassning. Som anställd får man en vit lön, försäkring och pension samt arbetsgivar-& arbetsmiljöansvar.

Du kan välja mellan flera flexibla upplägg för barnvakt Göteborg

Det finns flera flexibla upplägg att välja mellan för dig som anlitar en barnvakt. En barnvakt Göteborg finns tillgänglig för att passa dina barn alla tider på dygnet. Varje familj har det olika, någon kanske bara behöver hjälp med hämtning och lämning från och till skolan. Andra behöver en nanny som kan passa ens barn någon kväll i veckan. Genom att vända dig till en professionell barnpassningsverksamhet kommer du att få hjälp utefter dina tider. Det kan vara under dagtid, kvällstid, helg mm.

Nedan finner du exempel på upplägg för barnvakt Göteborg:

Hämtning & lämning: Många familjer använder sig av detta upplägg. Att hinna med att hämta sina barn från skolan kan vara svårt. Oftast så har man inte ett jobb som är anpassat efter skolans öppettider. Med en barnvakt Göteborg kan du bestämma hur ofta du behöver hjälp med hämtning eller lämning till och från skolan.

Sporadiska tillfällen: Det är inte alltid man vet i förväg när man behöver en nanny, eller hur ofta. Du kanske behöver VAB:a, eller så blir det något akut på jobbet som gör att du måste åka in. Vad det än är så kan du få hjälp med att hitta en barnvakt för dessa tillfällen.

Heltid eller deltid: Detta är ett alternativ som kan passa dig som vet att du behöver mer kontinuerlig hjälp av en nanny. Genom att anlita en barnvakt Göteborg på heltid eller halvtid kan du få hjälp när du vill. Du kommer överens med din handplockade nanny om ett schema för barnpassningen.

Övriga situationer: Du kanske behöver en barnvakt Göteborg för en kväll då jobbet ska ha ett stort event. Eller du och din partner har blivit bjudna på ett bröllop under helg. Det finns tillfällen där barnen inte alltid kan hänga med, då kan du alltid välja att ta hjälp av en professionell barnvakt för dessa tillfällen.

Vad kostar det med en professionell barnvakt i Göteborg?

Det är vanligt att man har en uppfattning om att det är dyrare att vända sig till ett företag som arbetar med barnpassning än vad det är att vända sig till exempelvis sin granne. Det blir lätt komplicerat när man söker runt på egen hand efter en barnvakt Göteborg. Varje organisation har sina egna upplägg samt att timpriserna kan variera. Vissa väljer att ändra sitt timpris beroende på vilken tid under dygnet man behöver en nanny, men NannyPoppins och myNanny har en enkel modell.

Företagen har en modell som bygger på samma timpris oavsett tid på dygnet. Det sträcker sig från 149 kr/timme efter RUT-avdrag. När vill få ett prisförslag så är det helt gratis!

Genom att vända sig till en professionell organisation så kan man få RUT-avdrag. Kort förklarat så innebär det att det blir upp till hälften så mycket billigare att ta hjälp av en anlitad barnvakt än om det inte hade funnits något avdrag. RUT- avdraget införskaffades år 2007 och sedan juli 2019 så har du som förälder rätt till 50 000 kr i avdrag per år. Det betyder att om man är två föräldrar i ett hushåll så har man upp till 100 000 kr i avdrag på ett år!

Vanliga frågor & svar om barnpassning i Göteborg

Kan jag få hjälp av en barnvakt under en helg? Svar: Absolut! Vi erbjuder hjälp när som helst. Under dagtid, kvällar och helger. Det finns tusentals anställda barnvakter vilket betyder att det alltid finns hjälp att få. Du hör av dig och berättar när det är du behöver en nanny så kommer du få ett meddelande om när det har hittats en matchning. Hur gör jag för att få hjälp av en barnvakt Göteborg? Svar: Det är enkelt. Du börjar med att höra av dig till antingen myNanny eller NannyPoppins för barnpassning. Då kommer du få prata med en barnpassningsspecialist där du bland annat får berätta hur ofta du behöver en nanny och med vad det är du behöver hjälp med. Specialisten kommer sedan att börja leta efter en nanny som passar dina behov, det vill säga börja att matcha.Du kommer sedan att bli meddelad när en nanny har handplockats till dig och ni kommer att få börja med en prova-på-träff. Jag bor inte i centrala Göteborg, kan jag ändå få hjälp av en barnvakt ? Svar: Det kan du få. De två branschledande barnpassning organisationerna har ett stort nätverk av barnvakter. Det gör att det är lätt att hitta en barnvakt som bor nära dig. Hör gärna av dig så hjälper dem dig på huvudkontoret med att hitta en barnvakt som bor nära dig och som också passar för ditt behov.

Därför ska du välja ett professionellt företag för barnvakt Göteborg

När du väljer att ta hjälp av en professionell barnvakt så tillkommer det flera fördelar än om du hade valt att ta hjälp av din granne. Fördelarna ser du här:

Mycket enklare att följa lagen — Då du har valt att anlita en barnvakt via ett företag så har de arbetsgivaransvaret. Det innebär att de måste redovisa kontrolluppgifter och sköta inbetalning av skatter & avgifter.

Värdefulla meriter, referenser & vit lön — Er barnvakt Göteborg får en riktigt bra merit och värdefulla referenser som han eller hon kan ta med på sitt CV. Dessutom som anställd hos någon av de två rekommenderade företagen har er barnvakt en vit lön.

En full försäkring ingår— Alla barnvakter har en full försäkring vilket är väldigt viktigt ifall en olycka mot all förmodan skulle ske när han eller hon är ute på ett uppdrag som nanny.

Barnvakten får utbildningar & certifieringar — Som en del av rekryteringsprocessen så måste varje barnvakt ha gått utbildningar, som HLR för barn, innan de får söka om uppdrag som nanny. De får även ta vissa certifieringar som ser till att alla nödvändiga kunskaper finns för att ta fullt ansvar för ett barn. Er barnvakt Göteborg får därmed med sig både kunskapen och alla de praktiska färdigheterna för en trygg och säker barnpassning.

Alltid nära till coachning & stöd — För att kunna bli en så bra nanny som möjligt behöver man också få stöd och coachning till och från. Det går att få under alla vardagar mellan kl 09-19. Barnspecialisterna finns alltid på plats för er barnvakt Göteborg.

En ersättare ges vid förhinder — Att få förhinder kan hända den bästa, inkluderat er barnvakt Göteborg. Det är i ett sånt läge som det är bra att man har anlitat sin barnvakt via ett företag. Vi är ett av Sveriges största nätverk av noggrant utvalda barnvakter och ser till att ni får en duktig ersättare.

Om barnvakt.se – din guide till att hitta barnvakt, nanny, barnflicka & barnpassning

Barnvakt.se är ett samarbete mellan de branschledande organisationerna myNanny och NannyPoppins. Här får du all information som du kan behöva när du letar efter en barnvakt Göteborg. Till exempel får du veta hur din barnvakt väljs ut, alla fördelar som finns med att anlita en professionell barnvakt och mer. Du kan gå in på myNanny eller NannyPoppins barnvakt Göteborg för att komma igång med processen.

Söker du efter läxhjälp rekommenderar vi Allakando läxhjälp Göteborg eller SmartStudies läxhjälp Göteborg.

Vill du veta mer om barnpassning?

Kom i kontakt med några av Sveriges mest etablerade barnpassningsföretag!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Professionell barnpassning
  • Personligt utvalda barnvakter
  • Gedigen bakgrundskontroll
  • Utbildade och vertifierade
  • Prova-på-träff
  • Upplägg anpassade efter din vardag