Barnflicka

Barnflicka

Välkommen till barnvakt.se, din guide till att hitta precis rätt barnflicka. Vi rekommenderar myNanny och NannyPoppins som seriösa alternativ för professionell barnpassning.

Hitta barnflicka här

Lös livspusslet med en trygg barnflicka

Över hela Sverige finns det barnfamiljer som gärna söker efter att ta hjälp av en professionell barnflicka för barnpassning. Efterfrågan har ökat mycket på relativt kort tid. Anledningen till att många gärna anlitar en barnflicka är för att det kan bli lättare att få ihop sin vardag och livspussel.

Med en professionell barnflicka så kan man som förälder vara säker på att det är en utbildad person som ser till dina barns säkerhet. Här hittar du allt du behöver veta för att hitta en bra barnflicka nära dig.

Så hittar du rätt barnflicka för din familj

Har man aldrig haft hjälp av en professionell barnflicka tidigare så kan det kännas klurigt att veta vart man ska vända sig. Hos seriösa barnpassningsföretag kan du dock känna dig säker i att du alltid får en barnflicka som är rätt för din familj. Både myNannys och NannyPoppins barnflickor blir personligt utvalda efter just er familjs situation och önskemål.

När du kontaktar någon av barnpassningsverksamheterna kommer du att få prata med en barnpassningsspecialist som först av allt vill veta vad det är du vill ha hjälp med. Exempelvis, är det lämning och hämtning till och från förskolan. Hur ofta man behöver hjälp av en barnflicka behövs också meddelas. Efter samtalet så kommer nästa del av arbetet påbörjas — matchning med en barnflicka.

Att hitta en barnflicka brukar ta ca två veckor. Ibland händer det att det går snabbare än så. När de har lyckats handplocka en barnvakt för din familj kommer ni att bli kontaktade.

För att se till att det är en perfekt matchning så rekommenderas det starkt att man gör en prova-på-träff. Din familj och er utvalda barnflicka kan då ses för att känna av hur det känns med personkemin. Ni kan ställa varandra frågor, se hur barnen och barnflickan kommer överens. Om man det inte känns helt bra så kan man säga till. Då kommer en ny barnflicka att väljas ut. Det viktiga är att det känns tryggt och säkert med er barnflicka.

Så rekryteras, utbildas & kontrolleras din barnflicka

Varje utvald barnflicka har genomgått en noggrann rekryteringsprocess för att se till att det är en trygg och säker person. Det börjas med att man blir kallad till en intervju, varpå rekryteraren får en chans att känna av hur man är som person, om man passar som barnvakt mm.

Efter intervjun så görs det en gedigen bakgrundskontroll där ett större utdrag ut belastningsregistret görs på varje sökande. Detta så att ni som föräldrar ska känna er säkra och trygga med er barnvakt. Det är alltså viktigt att varje barnflicka har ett fläckfritt förflutet för att kunna gå vidare i processen.

För att sedan kunna söka uppdrag som barnflicka måste man ha gått ett antal utbildningar och tagit certifieringar. HLR (hjärt- och lungräddning) för barn samt olycksfallshantering är några utbildningar som de får göra. Certifieringarna ser till att de har stor förståelse och kunskap om barnpassning.

Välj mellan flera flexibla upplägg

Du kanske behöver en barnflicka under dagtid, kvällstid, under en helg. Det finns många olika upplägg att välja mellan. Uppläggen är:

Barnflicka för hämtning och lämning: Du har kontinuerlig hjälp av en trygg barnflicka som hjälper er med hämtning och lämning från och till skolan.

Barnflicka vid sporadiska tillfällen: Du kanske inte kan VAB:a som förälder, eller kanske måste rycka in på jobbet. Då kan detta alternativet passa för dig.

Barnflicka på heltid eller deltid: Med etta alternativ så har du kontinuerlig hjälp under veckorna. Vet man att man kan behöva barnpassning ofta så kan detta fungera bra för dig och din familj.

Barnflicka för övriga händelser: Det kommer tillfällen där ens barn inte kan följa med. Det kan t.ex vara ett event med jobbet. Då kan du höra av dig då får du hjälp med barnpassning.

Vad kostar det med en professionell barnflicka?

Hos de två rekommenderade företagen följer man en enkel modell. Timpriset ligger från 149 kr efter RUT. Detta gäller oavsett om du behöver hjälp under dagen eller kvällen.

Det kan lätt bli komplicerat när man försöker hitta priset för en barnvakt. Det har att göra med att alla organisationer har sina egna upplägg och timpriser. Vissa tar exempelvis olika mycket betalt per timme beroende på om det är under dagen eller kvällen man behöver barnpassning. Men hos de rekommenderade företagen är det alltid samma timpris.

I och med att det finns RUT-avdrag kan man som förälder få upp till 50 000 kr i avdrag när ni söker er till professionell barnpassning. Är ni två föräldrar i ett hushåll får ni upp mot 100 000 kronor i avdrag!

Vanliga frågor och svar om barnpassning och barnflicka

Blir det någon skillnad i priset ifall jag behöver en barnflicka för barnpassning under kvällen kontra dagtid? Nej det blir det inte. Timpriset är från 149 kr och det är alltid samma pris oavsett när under dygnet du behöver hjälp med barnpassning. När kan jag få hjälp av en barnflicka? Du kan få hjälp när du behöver det. Vi har barnflickor för dagtid, under kvällen eller till och med under helgen. Berätta om din situation och när du behöver så kommer barnpassningsspecialisten att hjälpa dig hitta ett upplägg som passar er familj. Vad innebär det att man har RUT-avdrag? Du som förälder kan få upp till 50 000 kr i avdrag när du väljer att anlita en professionell barnflicka. Ni som familj får alltså ett mycket billigare pris på barnpassningen med hjälp av RUT-avdraget. Hur snabbt kan jag få hjälp av en barnflicka? Det kan ta upp till två veckor för företagen att hitta en barnflicka som matchar er familjs behov. Men oftast går det snabbare än så.

Flera fördelar för dig som tar hjälp av ett professionellt företag för barnpassning

Många undrar varför man ska vända sig till en professionell barnpassningsverksamhet när man kanske kan ta hjälp av sin granne. När man väljer att anlita en professionell barnflicka så tillkommer det en rad olika fördelar, både för er som familj och för henne. Fördelarna är:

Att följa lagen blir lätt— Ni som familj har inget arbetsgivaransvar, utan det faller på företaget. Då kommer de redovisa kontrolluppgifter och sköta inbetalning av skatter & avgifter.

Din barnflicka få goda meriter, referenser & vit lön — Genom att arbeta via ett företag så får barnflickorna goda meriter för framtiden och en säker anställning.

Full försäkring ingår— I de fall att er barnflicka skulle råka ut för någon olycka när hon är på ett uppdrag så är hon fullt försäkrad via jobbet.

Utbildningar & certifieringar måste genomföras— Olycksfallshantering och HLR för barn ska alla barnvakter genomgå innan de kan söka uppdrag som barnflicka. I samband med certifieringarna så har er barnflicka både kunskap och alla praktiska färdigheterna för en trygg och säker barnpassning.

Barnflickan får alltid coachning & stöd från huvudkontoret— Under vardag mellan kl 09-19 kan er barnflicka få stöd av någon av barnpassningsspecialisterna som befinner sig på huvudkontoret i Lund. Coachning och stöd är viktigt för att eran barnvakt ska kunna känna sig trygg och utvecklas i sin roll.

Ni får alltid en ersättare — Vi är ett av Sveriges största nätverk av noggrant utvalda barnvakter och ser till att ni får en duktig ersättare.

Barnvakt.se är din guide för att hitta rätt barnflicka för barnpassning

Barnvakt.se är ett samarbete mellan de branschledande organisationerna myNanny och NannyPoppins. Här kan du som förälder få all information gällande barnflicka och barnpassning. Vi finns till för att underlätta för dig i ditt sökande efter en duktig och skicklig barnflicka.

Vill du veta mer om barnpassning?

Kom i kontakt med några av Sveriges mest etablerade barnpassningsföretag!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Professionell barnpassning
  • Personligt utvalda barnvakter
  • Gedigen bakgrundskontroll
  • Utbildade och vertifierade
  • Prova-på-träff
  • Upplägg anpassade efter din vardag