Barnvakt Lund

Barnvakt Lund

Välkommen till barnvakt.se, din guide till att hitta precis rätt barnvakt i Lund. Vi rekommenderar myNanny och NannyPoppins som seriösa alternativ för professionell barnpassning.

Hitta barnvakt i Lund här

Med en barnvakt Lund löser du livspusslet

Man har märkt att det är en tydligt uppåtgående trend bland familjer i Lund att anlita professionella barnvakter. Anledningen är främst för att få ihop vardag och livspussel, men också för att det är tryggt att anlita ett företag.

Exempelvis, när man anlitar en professionell barnvakt Lund så får du alltid en utbildad och certifierad nanny som är genuint intresserad av barnpassning och har dina barns trygghet som första prioritering.

Med en nanny kan du som förälder hinna med den där extra timmen att träna, eller få mer kvalitets tid med din partner. Här hittar du allt du behöver veta för att hitta en bra barnvakt i Lund.

Så hittar du en barnvakt i Lund

För att hitta en bra barnvakt Lund börjar du med följande. Kontakta någon av de rekommenderade alternativen för barnpassning. När du gör detta så kommer du att få möjlighet att prata med en barnpassningsspecialist. Han eller hon kommer att ställa frågor, så som hur ofta du vill ha hjälp, vart du bor, hur många barn det gäller etc. Du får även möjlighet att berätta om du har några preferenser gällande din nanny. När ni har kommit fram till vad för upplägg som kan passa dig bäst så påbörjas nästa steg — matchning med en barnvakt Lund.

Efter samtalet kommer det börjas med att leta efter en barnvakt som kan matchas med din familj. Alla barnvakter handplockas, man kan förklara det som att du få en skräddarsydd nanny. Arbetet med att hitta en nanny tar runt två veckor, men kan ibland gå snabbare. När en match har hittats så meddelas ni.

Som sista steg rekommenderas det att man går på en prova-på-träff. Detta är ett tillfälle där ni och er barnvakt kan träffas en första gång för att lära känna varandra, ställa frågor, låta barnen få en känsla för deras nanny. Ni kanske planerar kommande träffar direkt. Om det är så att man av någon anledning inte känner att matchningen känns helt hundra så säger man till. Det går absolut att hitta en annan barnvakt. Det viktiga är att man har en god personkemi och känner att barnvakten passar in i er familj. Det brukar i de flesta fall bli en perfekt matchning från start!

Rekryteringsprocessen för en barnvakt Lund går till såhär

Det är inte vem som helst som kan bli barnvakt Lund. Varje år så söker tusentals in till att bli nanny med det är endast några få som väljs ut. Rekryteringsprocessen innehåller flera steg, detta för att se till att man har det som krävs för att bli en nanny. Som första steg bli man kallad till en intervju. Här kommer rekryteraren att se till flera olika faktorer. Delvis hur man är som person, vad man har haft för tidigare erfarenheter inom barnpassning.

Om man tar sig vidare från intervjun kommer man till nästa steg där organisationen kommer att göra en gedigen bakgrundskontroll som innefattar ett utförligt utdrag ut belastningsregistret. Det är viktigt att man som barnvakt har ett fläckfritt förflutet då det stärker din roll som en trygg och säker barnvakt. Som nästa steg i processen kommer man behöva gå utbildningar och ta vissa certifieringar.

Utbildningarna innefattar bland annat olycksfall och HLR (hjärt-och lungräddning) för barn. Det är av största vikt att man som barnvakt har de livsviktiga färdigheterna för att kunna hjälpa till som nanny. Certifieringarna ser till att de också har en god kunskap om barnpassning. När man väl har tagit sig till detta steg och klarat av alla utbildningar och certifieringar får man tillåtelse att börja söka efter uppdrag som nanny. Som anställd får man en vit lön, försäkring och pension samt arbetsgivar-& arbetsmiljöansvar.

Många flexibla upplägg för barnvakt Lund

Du som vänder dig till de rekommenderade verksamheterna kan känna dig lugn i att det finns en nanny för alla tider på dygnet. Du har möjlighet att anlita en barnvakt för flera olika sorters tillfällen. Det är inte alltid som man vet i förväg när man behöver en nanny, eller tvärtom. Man vet exakt när man behöver en nanny men det är svårt att hitta någon granne eller släkting som kan hjälpa till just de tiderna. Med en professionell barnvakt kan du få hjälp vid den tiden du behöver det. Barnvakter finns därmed tillgängliga för dagtid, kvällstid, helger mm.

Nedan ser du möjliga upplägg för er barnvakt Lund

Vid hämtning och lämning: Detta är ett av de vanligaste uppläggen. Du har en bra och trygg barnvakt som hjälper er med hämtning och lämning från och till skolan.

Vid sporadiska tillfällen: Vissa gånger blir det mer sporadiska tillfällen som man behöver en nanny. Du kanske behöver VAB:a, eller så blir det något akut på jobbet som gör att du måste åka in. Vad det än är så kan du få hjälp med att hitta en barnvakt för dessa tillfällen.

För heltid eller deltid: Vet man med sig att det kommer behöva mer kontinuerligt hjälp under veckorna kan det vara ett alternativ att ha en nanny på deltid eller heltid. Då finns din personliga handplockade nanny tillgänglig under dagtid hela veckan och även för kvällar och helger.

Övriga situationer: Du ska iväg på ett bröllop. Du har blivit inbjuden på middag eller så har jobbet ett stort event om några veckor. Det finns tillfällen där barnen inte alltid kan hänga med, då kan du alltid använda dig av en barnvakt Lund.

Hur mycket kostar det med en professionell barnvakt i Lund?

Att leta efter prisuppgifter för en barnvakt i Lund kan vara komplicerat . Det finns olika företag som alla har sina egna upplägg och timpriser. Att ett timpris kan variera har att gör med att vissa väljer att ändra det beroende på vilken tid under dygnet man söker hjälp av en barnvakt. Hos de rekommenderade företagen så följer man en enkel modell. Oavsett tid på dygnet är det från 149 kr/timme efter RUT-avdrag. När du tar kontakt så kommer du få ett förslag på vilket upplägg som kan tänkas att passa just dig, och därmed får du ett precist prisförslag. När du vill ha ett prisförslag så är detta helt gratis!

Uppfattningen om att det skulle vara dyrare med att vända sig till professionell hjälp än att fråga grannen om hjälp är inte helt sant. Sedan RUT-avdraget trädde i kraft år 2007 har familjer fått möjligheten att få ett avdrag när de väljer att anlita en barnvakt via ett barnpassningsföretag. Tidigare så låg avdraget på 25 000 per förälder per år. Men är 2019 så ändrades det, så nu kan varje förälder i hushållet få upp emot 50 000 kr i avdrag per år. Det innebär att om man är två föräldrar i ett hushåll så kan det bli 100 000 kr i avdrag för barnpassning. Avdraget gör att fler familjer kan söka sig till professionell hjälp, och företagen håller alltid en mycket hög nivå på sina barnvakter.

De vanligaste frågorna och svaren kring barnpassning i Lund

Vad innebär en prova-på-träff? Varför ska man ha det? Innan ni som familj väljer att köra igång med er barnvakt så rekommenderas det att man ordnar upp en prova-på-träff. Vid detta tillfälle får ni chansen att lära känna er handplockade nanny och se hur barnen känner inför denna person. Det är viktigt att ni som föräldrar och era barn känner er bekväma med er barnvakt och att ni har en god personkemi. Om ni inte gör det vid detta tillfälle så kan man fråga om att få en ny matchning. Finns det barnvakter med erfarenheter för väldigt små barn? Det gör det! En barnvakt Lund finns att få för barnpassning från nyfödd ålder till skolålder. Företagen har tusentals barnvakter i varierande åldrar, och det finns många som har mycket erfarenhet med att ta hand om just minstingen i familjen. Hur väljer ni ut barnvakterna? När man ringer in för att få hjälp med att hitta en nanny så ser barnspecialisten till att ta reda på all information som behövs för att de ska kunna hitta bästa möjliga barnvakt för just er familj. Detta genom att ställa er frågor om hur ofta ni vill ha hjälp, om det är några egenskaper er barnvakt gärna ska ha mm. När de sedan letar efter en barnvakt så har de då era preferenser och krav som utgångspunkt.

Därför ska du välja ett professionellt företag för barnvakt Lund

Med ett professionellt barnpassningsföretag har man flera fördelar som familj än om du hade vänt dig till exempelvis din granne. Fördelarna är:

Att följa lagen blir lätt — Då du har valt att anlita en barnvakt via ett företag så har de arbetsgivaransvaret. Det innebär att de måste redovisa kontrolluppgifter och sköta inbetalning av skatter & avgifter.

Barnvakten får vit lön & ovärderliga meriter — Att ha en säker anställning och goda meriter ges till alla barnvakter. För de yngre barnvakterna är det mycket värdefullt att ha bra meriter och referenser som ett tillägg på sitt CV. Dessutom så får er barnvakt Lund en vit anställning.

Din barnvakt har full försäkring — Alla barnvakter har en full försäkring, vilket också är väldigt viktigt ifall en olycka mot all förmodan skulle ske när han eller hon är ute på ett uppdrag som nanny.

Barnvakten får utbildningar & certifieringar — För att bli en barnvakt Lund måste man genomgå dessa utbildningar och ta certifieringarna. Som förälder ska man alltid känna sig säker och trygg med sin nanny. Er barnvakt Lund får med sig både kunskapen och alla de praktiska färdigheterna för att ge en trygg och säker barnpassning.

Er barnvakt få kontinuerlig coachning & stöd — För att kunna bli en så bra nanny som möjligt behöver man också få stöd och coachning till och från. Det går att få under alla vardagar mellan kl 09-19. Barnspecialisterna finns alltid på plats för er barnvakt Lund.

En bra ersättare erbjuds alltid vid förhinder — Att man får förhinder kan hända vem som helst, även er barnvakt. Fördelen med att ha en anlitad nanny via ett företag är att du enkelt kan få en minst lika bra ersättare. Vi är ett av Sveriges största nätverk av noggrant utvalda barnvakter och ser till att ni får en duktig ersättare.

Om barnvakt.se — vi guidar dig så du hittar en barnvakt & barnpassning i Lund

Barnvakt.se är ett samarbete mellan de branschledande organisationerna myNanny och NannyPoppins. Vi ger information om vart du kan hitta ex en NannyPoppins barnvakt Lund. Du får information om bland annat hur en nanny väljs ut för just din familj, vad för fördelar det finns med att vända sig till professionell barnpassning mm. Vi finns till för att underlätta för dig att hitta en riktigt bra barnvakt Lund. Har du fler frågor eller funderingar kan du vända dig direkt till någon av de rekommenderade företagen!

Är det så att ni har funderat på att ta läxhjälp av en studiecoach finns bland annat företaget Allakando och SmartStudies. De erbjuder läxhjälp i alla städer. Här kan du läsa mer om Allakando läxhjälp Lund och SmartStudies läxhjälp Lund.

Vill du veta mer om barnpassning?

Kom i kontakt med några av Sveriges mest etablerade barnpassningsföretag!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Professionell barnpassning
  • Personligt utvalda barnvakter
  • Gedigen bakgrundskontroll
  • Utbildade och certifierade
  • Prova-på-träff
  • Flexibla upplägg