Barnvakt jobb

Barnvakt jobb

Välkommen till barnvakt.se, din guide till barnpassning i Sverige och tips på var du kan hitta jobb som barnvakt. Vi rekommenderar myNanny och NannyPoppins som seriösa alternativ för professionell barnpassning.

Sök jobb som barnvakt här

Att jobba som barnvakt

Som barnvakt har du möjlighet att lösa en familjs livspussel. Detta genom att du passar deras barn vid tillfällen där föräldrarna känner att de behöver en extra hand. Det kan vara så att de behöver hjälp med hämtning från skolan några dagar i veckan, eller att man passar barnen någon helg. Många familjer i Sverige vill gärna ha professionell hjälp just för att få en hög kvalitet på barnpassning och känna trygghet.

Du kommer som banvakt bli utvald för en eller flera familjer för att passa deras barn i närheten där du bor. Information om vad det är du ska hjälpa till med och vad barnen tycker om kommer du få berättat för dig. Du kan säga till hur mycket du kan tänka dig jobba och vilken ålder som du gärna skulle vilja passa. Det viktigaste när man jobbar som barnvakt är att det känns roligt och att det är tryggt och säkert för både barnen, föräldrarna och dig!

Hur söker jag tjänsten som barnvakt?

Det är enkelt. Du gör så att du klickar dig vidare på knappen ”hitta barnvakt jobb här” som står ovanför. Då kommer du att komma direkt till hemsidan där du kan söka för att bli barnvakt. Ansökan går till så att du kommer få fylla i ett formulär. Det går inte att söka barnvakt jobb via telefon eller mail, utan en ansökan tas endast emot via formuläret. Det tar inte mer än 3-4 minuter att fylla i.

Skulle du gå vidare så blir du kallad till intervju. Intervjun sker digitalt. Ansök idag och ta chansen att hjälpa en familj i närheten där du bor med att få en hållbar vardag!

För att kunna jobba som barnvakt ska man gärna vara positiv, engagerad och verkligen ha ett intresse för barnpassning. Du måste även vara:

Minst 15 år gammal kunna vara barnvakt för familjen minst 6 månader Ha tidigare erfarenhet av att ha tagit hand om ett barn som var mellan 0-6 år gammal.

Flexibel sysselsättning — stor variation på upplägg

Fördelen med att jobba som barnvakt är att du kan enkelt få ihop det med din egna vardag. De rekommenderade företagen erbjuder familjer hjälp under dagtid, nattetid, kvällar och helger. Det går alltså att få hjälp dygnet runt, vilket gör att du kan välja vad som passar dig bäst.

Vanliga upplägg som erbjuds för familjer är:

Hjälp för heltid eller deltid — har du möjlighet att arbeta som nanny större del av av din tid så kan du hjälpa familjer på heltid eller deltid. Det är många som gärna vill ha mer kontinuerlig barnpassning. Du kommer verkligen få chansen att bli en del av familjen.

Hjälp med hämtning och lämning — detta är ett mycket vanligt upplägg som många familjer väljer. Oftast behöver de någon som kan hämta ens barn från skolan då det är sällan som deras jobb går att anpassa efter skolans öppettider.

Övriga situationer — det finns barnvakt jobb för situationer där föräldrarna ska iväg på ett event. Exempelvis är det ett bröllop på gång och barnen kan inte följa med.

Du kan bli barnvakt vart som helst i Sverige, och om du är minst 15 år gammal.

Värdefulla meriter och referenser ges till alla barnvakter

För alla barnvakter som jobbar hos de rekommenderade företagen för barnpassning så får de alltid bra och värdefulla meriter och referenser som man kan ta med på sitt CV (ladda ner CV mall). Du kommer att få ett rekommendations brev utskrivet också. Hur utförligt brevet är skrivet beror på olika parametrar. T.ex hur länge man har arbetat som barnvakt och hur många familjer man har hjälpt. Men alla kommer att få ett.

Dina meriter kommer att visa att du är en ansvarstagande person som är driven och har erfarenhet inom ledarskap och kommunikation.

Så rekryteras, utbildas & kontrolleras varje barnvakt

Har du fått tjänsten som barnvakt kan du vara stolt. Det är tusentals sökande men endast några hundra som väljs ut. För att bli barnvakt genomgår man följande steg:

Steg 1: Intervju

Då kommer du att få prata med rekryteraren och få berätta om dina erfarenheter och ställa frågor. Det är ett tillfälle för företaget att få en uppfattning om hur du är som person.

Steg 2: Gedigen bakgrundskontroll

För att kunna bli erbjuden en tjänst som barnvakt måste du ha ett fläckfritt förflutet, så företaget kommer begära ett utförligt utdrag ur belastningsregistret.

Steg 3: Utbildningar & certifieringar

Du ska ha både praktiska färdigheter och hög kunskap om barnpassning. Utbildningarna inkluderar olycksfallshantering och HLR (hjärt- och lungräddning) för barn.

Steg 4: Söka uppdrag som barnvakt

När man har tagit sig igenom alla steg så blir man erbjuden en tjänst och kan börja söka uppdrag som barnvakt.

Vanliga frågor och svar om barnvakt jobb och barnpassning

Hur gör jag för att söka tjänsten som barnvakt? Du kan antingen klicka på knappen ”hitta barnvakt jobb här” eller googla själv på myNanny extrajobb. Då kommer du att hitta ett online formulär där du kan söka till att jobba som barnvakt. Det ar inte mer än 3-4 minutera att fylla i. Hur gammal måste man vara för att bli barnvakt? Du måste vara minst 15 år gammal och ha någon erfarenhet av att ha passat barn som är mellan 0-6 år gamla. Men det finns därefter ingen gräns på hur gammal man kan vara. Jobbar jag för bara en familj? eller kan man jobba för flera? Du kan söka flera uppdrag baserat på hur mycket du själv känner att du kan jobba. Det är inte garanterat att du får alla uppdrag som du söker. Du väljs ut för en familj baserat på att du uppfyller deras krav och behov. Vad betyder det att jag har en vit lön? Det innebär flera saker, bland annat att du får ett anställningsavtal, är försäkrad via jobbet, din arbetsgivare måste betala vissa skatter, avgifter och redovisa kontroll uppgifter. Att ha en officiell anställning gynnar dig på flera sätt.

Konkurrenskraftig lön och goda möjligheter till kontorsjobb

Du som anställd har en vit lön vilket innebär att du bland annat är försäkrad via jobbet, har ett anställningsavtal och din arbetsgivare betalar arbetsgivaravgifter, sköter inbetalning av skatter och andra avgifter.

Lönen du får är dessutom marknadsmässigt konkurrenskraftig. Var 6:e månad som du arbetar ökar din lön. Hos många andra företag så ökar lönen först efter ett helt år. Du har också en chans att kunna avancera till senior barnvakt eller få en tjänst internt till huvudkontoret. Det är många som idag arbetar på kontoret som själva började som barnvakter.

Barnvakt.se – din guide till att hitta barnvakt jobb och om tjänsten

Barnvakt.se är ett samarbete mellan de branschledande organisationerna myNanny och NannyPoppins och startades för att dels underlätta för familjer att hitta en riktigt bra barnvakt i Sverige. Men det ges också tips på vart du kan hitta barnvakt jobb. Ansök redan idag till att bli barnvakt! Du kan gå in på NannyPoppins barnvakt jobb eller motsvarande sida på myNanny. Är du intresserad av att hjälpa till som studiecoach så kan du alltid gå in och söka rollen hos Allakando läxhjälp jobb. Du kan även söka in till deras dotterbolag SmartStudies läxhjälp jobb.

Vill du veta mer om barnpassning?

Kom i kontakt med några av Sveriges mest etablerade barnpassningsföretag!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Professionell barnpassning
  • Personligt utvalda barnvakter
  • Gedigen bakgrundskontroll
  • Utbildade och certifierade
  • Prova-på-träff
  • Flexibla upplägg