Barnflicka för barnpassning

Jobba som barnvakt

Just nu är det många familjer i  hela Sverige som vill ha professionell hjälp av en pålitlig barnvakt. Med ett barnvaktsjobb får du ta hand om barn vid tillfällen där föräldrarna känner att de behöver hjälp med att lösa livspusslet.

Att extrajobba som barnvakt är väldigt flexibelt. Det kan vara så att familjen behöver hjälp med hämtning från skolan några dagar i veckan, eller att man passar barnet några dagar eller timmar per vecka!

Barnflicka för barnpassning

Hur söker jag tjänsten som barnvakt?

 • Barnflicka

  1 Börja med att fylla i vårt formulär!

  Skicka in en ansökan genom formuläret. Det tar inte mer än 3-4 minuter!

 • Hitta barnflicka

  2 Välj de uppdrag som passar dig

  Du väljer själv vilka familjer som passar dig och din tillgänglighet i vår portal.

 • Barnflicka sökes

  3 Kom igång med ditt barnvaktsjobb

  Ta chansen att hjälpa en familj i närheten där du bor med att få en hållbar vardag!

Så rekryteras, utbildas & kontrolleras varje barnvakt

Trygg barnvakt

Intervju
Vi börjar med en intervju där du får berätta om dina erfarenheter. Det är ett tillfälle för barnvaktsföretaget att få en uppfattning om hur du är som person.

Intervju barnvakt

Gedigen bakgrundskontroll
För att kunna jobba som barnvakt måste du gå igenom en bakgrundskontroll. Barnvaktsföretaget kommer begära ett utförligt utdrag ur belastningsregistret.

Utbildad barnvakt

Utbildningar & certifieringar
För att jobba som barnvakt behöver du både ha praktiska färdigheter och hög kunskap om barnpassning. Därför kommer du utbildas i olycksfallshantering och HLR (hjärt- och lungräddning) för barn.

Vanliga frågor och svar om barnvaktsjobb

Hur gammal måste jag vara för att bli barnvakt?

För att kunna jobba som barnvakt måste man vara minst 15 år gammal och ha erfarenhet av att ha passat barn som är mellan 0-6 år gamla. Det finns ingen gräns på hur gammal man kan vara!

Jobbar jag för bara en familj eller kan man jobba för flera?

Du kan söka flera uppdrag baserat på hur mycket du själv känner att du kan jobba som barnvakt. Det är inte garanterat att du får alla uppdrag som du söker. Du väljs ut för en familj baserat på att du uppfyller deras krav och behov.

Vad betyder det att jag har en vit lön?

Att jobba som barnvakt med vit lön innebär flera saker: bland annat att jobbet är lagligt, du får ett anställningsavtal, är försäkrad via jobbet, din arbetsgivare måste betala vissa skatter, avgifter och redovisa kontroll uppgifter. Eftersom du får vit lön kan du stolt sätta din erfarenhet med ditt barnvaktsjobb på ditt CV. Att ha en officiell anställning gynnar dig på flera sätt helt enkelt!

Vart i Sverige kan jag jobba som barnvakt?

Du kan jobba som barnvakt i hela landet! Vi har familjer i alla delar av Sverige som behöver barnpassning, från Stockholm och Göteborg till småstäder och orter.

Om att jobba som barnvakt

Du kommer som barnvakt bli utvald för en eller flera familjer i närheten av där du bor för att passa deras barn. Innan er första träff kommer du bli informerad om familjens behov och hur du bäst kan hjälpa till. Du kan givetvis lämna önskemål om hur mycket du kan tänka dig jobba och vilken ålder som du gärna skulle vilja passa. Det viktigaste när man jobbar som barnvakt är att det känns roligt och att det är tryggt och säkert för barnen, föräldrarna och dig!

Kriterier för att barnvaktsjobb

För att kunna jobba som barnvakt ska man gärna vara positiv, engagerad och ha ett brinnande intresse för barnpassning. Du måste även ha fyllt 15 år, kunna arbeta som barnvakt för familjen i minst 6 månader och ha tidigare erfarenhet av att ha passat ett barn som var mellan 0-6 år gammal.

Flexibel sysselsättning — stor variation på upplägg

Fördelen med att jobba som barnvakt är att du enkelt kan få ihop det med din egen vardag. Våra samarbetspartners inom barnpassning erbjuder familjer hjälp under dagtid, nattetid, kvällar och helger. De erbjuder alltså barnpassingen dygnet runt, vilket gör att du kan välja vad som passar dig bäst.

Dessa är de vanligaste uppläggen för ett jobb som barnvakt:

Hjälp för heltid eller deltid — du har möjlighet att arbeta som nanny på heltid eller deltid. Det är många som gärna vill ha mer kontinuerlig barnpassning. Du kommer verkligen få chansen att bli en del av familjen!

Hjälp med hämtning och lämning — detta är ett mycket vanligt upplägg som många familjer väljer. Oftast behöver de någon som kan hämta ens barn från förskolan eller skolan.

Övriga situationer — det finns även barnvaktsjobb för situationer där föräldrarna ska iväg på ett event. Det kan exempelvis handla om bröllop, jobbfest eller någon annat event där barnen inte kan följa med.

Värdefulla meriter och referenser

Alla barnvakter som jobbar hos våra samarbetspartners inom barnpassning får värdefulla referenser att sätta på sitt CV. Du kommer även att få ett rekommendationsbrev. Hur utförligt brevet är skrivet beror på flera parametrar, såsom hur länge man har arbetat som barnvakt och hur många familjer man har hjälpt.

Meriter kommer att styrka att du är en ansvarstagande person som är driven och har erfarenhet inom ledarskap och kommunikation.

Konkurrenskraftig lön med barnvaktsjobb

Du som anställd har en vit lön vilket innebär att du bland annat är försäkrad via jobbet, har ett anställningsavtal och en arbetsgivare betalar arbetsgivaravgifter, sköter inbetalning av skatter och andra avgifter.

Lönen du får är dessutom marknadsmässigt konkurrenskraftig och ökar med tiden. Du har också en chans att kunna avancera till senior barnvakt eller få en tjänst internt till huvudkontoret. Många av de som idag jobbar på kontoret som själva började som barnvakter.

Barnvakt.se – din guide till att hitta barnvaktsjobb

Barnvakt.se är ett samarbete mellan de branschledande organisationerna myNanny och NannyPoppins och startades för att dels underlätta för familjer att hitta en riktigt bra barnvakt i Sverige. Men det ges också tips på vart du kan hitta barnvaktsjobb.

Är du istället intresserad av att hjälpa till som studiecoach så kan du alltid gå in och söka rollen hos Allakando. Du kan även söka in till deras dotterbolag SmartStudies.