Au Pair

Allt du behöver veta om Au Pair

Välkommen till barnvakt.se, din guide till att hitta precis rätt Au Pair. Vi rekommenderar myNanny och NannyPoppins som seriösa alternativ.

Läs mer om myNanny

Är du en person som söker ett spännande och roligt jobb? Då är jobbet som Au Pair perfekt för dig. Läs mer och skicka in din ansökan till jobb som Au Pair här

Vad är en Au Pair?

Kortfattat är en Au Pair oftast en person som bor hos en värdfamilj – med andra ord en vanlig familj. En Au Pair hjälper främst till med att passa familjens barn och dit tillkommer diverse roliga aktiviteter. Att vara Au Pair är ett roligt och spännande jobb som innefattar uppgifter som exempelvis matlagning, nattning av barn, läxhjälp eller mängder av timmar av endast lektid med barnen! Oftast hjälper en Au Pair sin värdfamilj under flera månader. Det är vanligt att en Au Pair kommer från ett annat land för att antingen lära sig språket i det tillresta landet eller ta del av kulturlivet. Exempelvis är det många som reser för att vara Au Pair i USA. I Sverige är det också vanligt att många som skickar in sin ansökan om att få bli Au Pair är studenter som är på utbyte i landet.

Denna sidan är till för er som funderar på att ta hjälp av en Au Pair. På sidan kommer vi nedan hjälpa er med saker som kan vara bra att tänka på innan ni väljer aktör, samt besvara vanliga frågor som många familjer undrar över. Vi rekommenderar bland annat myNanny och NannyPoppins som två seriösa alternativ.

Välj en Au Pair från ett professionellt företag

Att veta vilken organisation ni ska vända er till för Au Pair kan vara svårt. Därför hjälper vi er med att lista några viktiga saker att tänka på för att ni ska få barnpassning som känns trygg för familjen men som samtidigt är rolig för barnen.

När ni ska göra ert val är det viktigt att leta efter företag som är noggranna med att utbilda och som har tidigare erfarenhet av barnpassning som anställningskrav. Professionella företag utbildar och certifierar inte bara sina Au Pairer i pedagogik, HLR för barn och i att förebygga olyckor. De gör även grundliga bakgrundskontroller under sina rekryteringsprocesser där belastningsregister och annan relevant historik noga granskas. En bakgrundskontroll kan vara svår att göra på egen hand, låt därför professionella företag hjälpa er med detta. Att ni får en Au Pair som är noggrant kontrollerad är en otroligt viktigt faktor när man anförtror det viktigaste i sitt liv till en annan människa.

En Au Pair som är anställd hos exempelvis myNanny eller NannyPoppins  är fullt försäkrad och jobbar samtidigt under trygga villkor. En Au Pair som är fullt försäkrad, som får en vit lön och som är grundligt utbildad i säkerhet inger inte bara trygghet för hela familjen, utan även för barnvakten själv då den känner sig väl förbered och säker för att kunna klara av uppgiften.

Vad kostar det med Au Pair?

Priserna för Au Pair varierar såklart beroende på vilken organisation ni väljer att ta hjälp av. Många företag ger gärna familjer kostnadsfria prisförslag, men för att de ska kunna göra en korrekt bedömning vill de gärna veta lite mer om just er familj och er situation. Av denna anledning ser de gärna att ni ringer in och beskriver er situation så kan de enkelt hjälpa er.

myNanny och NannyPoppins är exempel på två organisationer där erfarna barnvaktsspecialister hjälper familjer med att föreslå och anpassa upplägg utefter familjens specifika behov.

När kan en Au Pair hjälpa till?

De två rekommenderande organisationerna kan hjälpa familjer med Au Pair oavsett tid på dygnet. De har flera olika upplägg som exempelvis barnvakt på heltid, barnakt deltid eller barnvakt vid sporadiska tillfällen som vid hämtning och lämning. Behöver ni hjälp av en Au Pair på kvällar och helger är det också möjligt. En Au Pair kan vara med sin värdfamilj under några få månader men även över längre perioder.

Oftast kommer familjen och deras Au Pair själva överens om ett upplägg som passar båda parter. Skulle de uppstå frågor eller funderingar kring upplägg, hjälper myNanny och NannyPoppins alltid till. En Au Pair från myNanny eller NannyPoppins är en erfaren person som kan passa barn i alla åldrar, från nyfödd till skolålder.

En Au Pair kan även sova över hos er om det behövs, och är ni på semester kan personen även stanna hemma med barnen. En Au Pair kan även följa med på semestern förutsatt att det ska passa för den individuella individen förstås.

Var i Sverige kan en Au Pair hjälpa oss?

myNanny och NannyPoppins är två professionella företag som har ett brett nätverk av Au Pairer. Oavsett om ni bor i en storstad eller på landsbygden ska ni ha möjlighet att få hjälp av en Au Pair. Även om organisationerna är stora med Au Pair i Stockholm, Göteborg och Malmö så finns de  över hela landet!

Professionella företag strävar alltid att efter att göra processen så enkel och okomplicerad som möjligt, därför försöker de alltid matcha familjen med en Au Pair som bor i närheten. Självklart under förutsättningen att Au Pairen är grundligt bakgrundskontrollerad, utbildad, erfaren, certifierad och villig att faktiskt hjälpa till.

Familjer kan också få hjälp av en Au Pair om de är på semester i ett annat land. Alternativt kan en Au Pair även följa med på semestern om så behövs. Oavsett var ni vill ha hjälp ser företagen till att ge familjer kvalificerad assistans och service på högsta nivå.

Hitta er nya Au Pair med tre enkla steg

Många tror att processen av att ta hjälp av en Au Pair eller barnvakt är lång och komplicerad men så så behöver det inte vara. De rekommenderade företagen är medvetna om att familjer gärna vill ha snabb hjälp därför strävar de alltid efter att bidra med snabb och effektiv assistans.

Ett första samtal

Det första som måste ske är att ni tar kontakt med barnpassningsorganisationen, detta gör ni enklast genom att ringa in till företaget. Under samtalet pratar ni med en erfaren och kvalificerad barnvaktsspecialist där ni berättar ni om er situation och vad ni vill ha hjälp med.

Organisationen handplockar er Au Pair

Nästa steg påbörjas direkt efter samtalet. Nu inleds processen med att organisationen leta efter en Au Pair som är anpassad efter just er. De rekommenderande företagen är alltid måna om att det ska kännas tryggt för föräldrarna, men även kul för barnen att ha en Au Pair. Processen tar oftast inte lång tid då företagen har ett brett nätverk av barnvakter, därav finns det nästan alltid någon som är tillgänglig, men främst villig att hjälpa just er.

Ett första prova-på-möte med er nya Au Pair

Sista steget sker efter att organisationerna hittat en Au Pair som de anser är lämplig för just er familj. När er personliga Au Pair blivit utvald av företaget kontaktar de er för ett gratis första prova-på-möte. Här får ni i familjen chansen att snabbt lära känna er utvalda Au Pair. Ni får möjlighet att ställa frågor samt se ifall ert barn passar bra ihop med er Au Pair. Är ni inte nöjda kan ni enkelt kontakta företaget igen så kommer de hjälpa er med att hitta en ny på nolltid!

Läs mer om Au Pair

Här kan ni läsa vidare om Au Pair myNanny och Au Pair NannyPoppins.